Над 50% шанс Пловдив да спечели домакинството на европейското по гребане

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:57 / 24.06.2009
2642
На над 50% оцени шансовете на Пловдив да се пребори със съперника си Хамбург за домакинството на европейското първенството по гребане за мъже и жени през 2011 г. председателят на инициативния комитет, издигнал кандидатурата, Иван Попов на брифинг днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Мотивирано представихме кандидатурата на Пловдив пред специалната комисия на ФИСА /Световната федерация по гребане/. На поставените допълнително въпроси представителите на нашата делегация отговориха изчерпателно, ясно и точно и удовлетвориха интереса на комисията", оцени съботното представяне в Мюнхен заместник-кметът по спорта Георги Титюков.

Очаква се до месец и половина ФИСА да излезе със становище кой от двата града предпочита за домакин на европейското първенство. През септември, по време на тазгодишното европейско първенство в беларуския град Брест, конгресът на федерацията ще гласува окончателното решение. Досегашната практика е показала, че в 95 на сто от случаите той утвърждава дадената препоръка.

Титюков призна, че той и хората на гребния спорт в Пловдив особено са харесали някои от идеите на младите архитекти, участвали в пленера "Красива Марица, свързани с бъдещето на Гребния канал.

"В лицето на ФИСА Пловдив има един голям приятел. Градът е много харесван като дестинация, високо ценят и канала. За да се възползваме от напълно възможните дивиденти, тук непрекъснато трябва да има състезания", убеден е Попов.

Той похвали съвместната работа с общината. Цялата документация била подготвена перфектно. Това се оказало особено важно, защото кандидатурата на Загреб отпаднала на финалната права именно заради неокомплектовани документи.

Според  Попов, за да има големи първенства, е задължително изграждането час по-скоро на обходно трасе. За да се провокира непрестанно интересът на публиката, стартовете на гонките ставали през няколко минути. Така той мотивира необходимостта от обходното трасе за загряване и охлаждане. 


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).