"Марица" тръгна с убедителна победа във волейфиналите, посвещава я на рожденничка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:16 / 06.07.2009
548
Младите волейболистки на "Марица" тръгнаха с разгромна победа в първия кръг на стартиралите в Пловдив финали от държавното волейпървенство при девойките до 15-годишна възраст. Момичетата на треньорката Атанаска Атанасова-Никифорова разнебитиха с лекота с 3:0 връстничките си от ВК „Яворов" /Чирпан/ за малко повече от час игра и отново загатнаха за добрата си класа.

Младите маричанки нямаха почти никакви проблеми срещу чирпанлийки и безпроблемно ги надиграха, без много-много дори да се напъват.

Първия гейм кършиякалийки го спечелиха на 12, а във втория продължиха с наказателната си акция - 25:16.
В третата част пловдивчанки отново бяха повече от убедителни - 25:13 и така взеха комфортна победа в мача с 3:0. Маричанки посветиха победата си на тяхната съотборничка Милена Димова, която вчера празнуваще рожденния си ден. Милена изненада съотборничките си след мача с огромна сметанова торта и обилно количество сокове и безалкохолно.

В първия ден на надпреварата от 14 часа младите волейболистки на „Казанлък волей" разгромиха с 3:0 „Ботев"/Враца/, а 2 часа по-късно „Миньор" /Перник/ даде сериозна съпротива за смятания за скрит фаворит столичен тим на „Септември". Софиянки взеха мача доста тежко с 3:2 и ако продължават така трудно ще се намесят в борбата за спечелването на медали. 

Турнирът ще бъде петдневен. В него се играе по системата всеки срещи всеки. Само първите два отбора се класират за финалната четворка и ще спорят за разпределението на медалите от първенството при подрастващите.

Домакините от „Марица" са осигурили на всички отбори по 12 волейболни топки, с които да тренират по време на престоя си тук. Специален микробус, собственост на основния спонсор на пловдивския клуб - строителната компания „АДИ-21", ще извозва всеки ден гостуващите тимове от хотел „Лайпциг", където са настанени гостите до спорната зала на „Лаута". Амбициите на маричанки са за класиране във финалната четворка, където са се прицелили в медалите.

Днес следобед е втория състезателен ден от турнира. От 14 часа в залата на Лаута "Казанлък волей" срещя "Яворов", а от 15,30 часа е срещата между "Ботев /Враца/ и "Септември".

Маричанки излизат от 17 часа срещу "Миньор" и ще гонят втора поредна победа.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 9
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).