Агроиновации: Технологии в помощ на сертифицирането на вино | ||||||
| ||||||
Агроиновации: Цифрови решения за повишаване на доверието в хранителните продукти Технологична компания, предоставяща IoT решения, частна сертифицираща компания в Италия, изследователски и технологичен център на Университета на Алмерия и Испанска асоциация на организациите на производителите на плодове и зеленчуци на Алмерия изпълняват един от експерименталните модели в Internet of Food & Farm 2020 – един от водещите европейски проекти по Програма „Хоризонт 2020“. Европейската система за сертифициране на качеството и защитените наименования за произход (ЗНП) са мощен инструмент за защита на качеството на продуктите на ЕС, особено на външните пазари. Тази сертификация обаче има и своята цена. Много често този стандартизиран подход се оказва обект на различни видове измама, а и бюрократичната тежест възпрепятства прилагането му. IoT технологията може да помогне за решаването на тези проблеми.Събиране на зелено: Кризисната мярка за лозарите е вече факт Инструментите за проследяване, онлайн регистрацията и събирането и обработката на данните от сензори предоставят на сертифициращите органи доказателства за произход и метод на производство. Този експериментален модел проучва как уеб-базирана система може да опрости процеса на сертифициране и етикетиране на качеството при производството на вино със ЗНП, както и за биологични вина. |
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!