ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Как да разпознаем доброто агнешко на пазара? | ||||||
| ||||||
Всеки клиент трябва да внимава за това дали месото има печат - ако е син, то е с произход България, червен означава, че е от чужбина. Печатът винаги се слага на плешката и на бута. Има две букви “BG" и номера на кланицата. Ако печатът е червен означава, че месото е обработено в страната, но е вносно. "Трябва да изглежда добре, да бъде светло розово-червен цветът, да е еластично, да няма неприятна миризма", съветват експертите. Важно е да знаем, че замразеното агнешко се съхранява на минус 18 градуса, охладеното - от 0 до 4 градуса. Ако месото има слуз по него означава, че продуктът не е съхраняван правилно и са започнали процеси, заради които месото ще има неприятен мирис. Всеки клиент има право да изиска документ за произход на месото от търговеца. На етикитите ясно трябва да е посочено дали месото е родно производство или внос и от къде. |
Още по темата: | общо новини по темата: 148 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Радина и Деян Донков отново заедно
12:08 / 01.12.2024
Димитър Маринов от филма за Гунди: До три години всичко ще се промени
12:19 / 30.11.2024
Роден е на днешния ден през 1979 г., наскоро призна за голям порок
16:44 / 30.11.2024
Дъщерята на Боби Михайлов и Мария Петрова - голяма красавица
20:32 / 01.12.2024
Пиле няма да може да прехвръкне в тази част на Пловдив
16:56 / 30.11.2024
Някои от най-трудните думи за писане в българския език
10:39 / 01.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета