ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нова мода във вкуса на бирата
©
Изследване показва представянето на пивоварната индустрия в Европа. Дори и в условия на глобални кризи секторът се представя изключително добре и най-важните показатели вървят нагоре. Добавената стойност на бранша се оценява на 52 милиарда евро за целия блок, а приходите в бюджетите на страните-членки се равняват на 45 млрд. евро. Изследването обръща сериозно внимание и на директната и индиректната заетост в индустрията, като данните показват около 118 000 заети души. Проучванията сочат, че едно работно място в пивоварна създава 17 други в свързаните сектори, като туризъм, заведения и други, това коментира Ивана Радомирова пред Bloomberg TV

В България тази тенденция е сходна, като добавената стойност на сектора се равнява на около 470 милиона лева и допринася за 340 милиона лева приходи в бюджета. Заетостта, създадена от индустрията, често е в сектора на заведенията, но у нас има интересен феномен, като най-високата е в търговската мрежа на магазините.

"За съжаление, ние все още не сме преодолели последиците от масовото затваряне на заведенията. Студеният пазар е 13%, а преди 15 години бе 35%.“

Производителите на бира се стремят да отговарят на всички желания на потребителите, като една от новите тенденции е свързана с безалкохолните продукти или такива с ниско съдържание на алкохол. Това се наблюдава във всички сегменти на напитките, но гостът разкри, че в пивопроизводството навлиза сухото или студеното охмеляване. Това е технологичен процес, който се отразява на крайния вкус и мирис на бирата.

"Доскоро бяха модерни горчивите бири и се считаше, че това е много висок клас, което не бе вярно, защото много често това не означава високо качество на хмела. Потребителят разбра, че това не е най-големият плюс и благодарение на технолозите по света се оказа, че има по-интересни начини на охмеляване, които променят послевкуса и ако до скоро всички казваха, че има цитросова свежест, то сега се казва, че има по-тропична нотка. Сега тези бири стават все по-интересни, включително и сред класическите марки и в България."







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Работници от ВМЗ Сопот протестират срещу забавени заплати
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Първа лига, сезон 2024/2025
Наводнения във Валенсия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: