![](http://i.id24.bg/img/loader.gif)
ЗАРЕЖДАНЕ...
Шеф Немигенчев: Шаранът се готви най-лесно цял, когато е покрит със смес от белтък и морска сол | ||||||
| ||||||
"Един от лесните начини за приготвяне на шаран е във фурна. Покривате го със смес от белтък и морска сол. Когато се пече, голямото количество сол от една страна го овкусява, а от друга го задушава отвътре. Това го прави много крехък. Добра идея е шаранът да бъде предварително маринован. Например да смесите един литър вода с 80 грама сол и 40 грама захар. Може да добавите лимони и портокали в марината. Рибата трябва да кисне в тази смес около 12 часа, ако е голяма“, посъветва шеф-готвачът. Той обясни, че след това шаранът се измива и почиства. Може да се напълни с лимони, ориз или друго, след което може да се готви. |
Още по темата: | общо новини по темата: 19 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg