
ЗАРЕЖДАНЕ...
Вкусовите ни рецептори намаляват с 30%, когато сме във въздуха | ||||||
| ||||||
Те споменаха, че при 10 хил. метра над земята влажността в кабината пада драстично до 20% или по-малко, оставяйки въздуха изключително сух. Способността ни да усещаме аромата е намалена, както и чувствителността на вкусовите рецептори при сухи условия, което влияе върху възприятието ни за вкус. Това допринася за мекия вкус на ястията в кабината на самолета. В отговор доставчиците на храна по време на полет естествено ще се стремят да подобрят вкуса на храната, която сервират във въздуха. Освен това може да има и други външни фактори. Масово производство – Ястията в самолета не се създават само за вечерящи в един самолет, а за хиляди потребители наведнъж. Масово произвежданата храна често компрометира вкуса и качеството. Прекалено солено – Авиокомпаниите често увеличават нивата на захар и сол в ястията си, за да ги направят по-апетитни. За съжаление, това обикновено има неблагоприятен ефект, тъй като допринася за дехидратация, правейки нещата отново по-лоши на вкус. Съставки с лошо качество – Авиокомпаниите искат да спечелят колкото е възможно повече пари и често някои компании са склонни да пестят пари от храна. В резултат на това ястията често се приготвят с най-евтините компоненти, което ги прави по-малко приятни. Разбира се, евтините съставки често влияят на вкуса, независимо дали във въздуха или на земята. Претоплена храна - Всички ястия на авиокомпаниите се приготвят на земята. Ястията, които ядете на борда, се приготвят, опаковат и охлаждат, преди дори да стигнат до вашия самолет. Преди сервиране се претоплят. Следователно вкусът на храната е доста различен от прясно приготвеното ястие. |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg