ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Изясняват техническите причини за катастрофата с автобус на АМ "Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:26 / 09.09.2011Коментари (5)1446
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив.
"Чакаме всеки момент да излезе експертизата за катастрофата на АМ "Тракия", при която загинаха осем души", каза за Plovdiv24.bg прокурор Галин Гавраилов. 

"Това е разширена автотехническа експертиза, от гледна точка на състава, тъй като са пет вещи лица. От нея ще станат ясни причините за катастрофата от техническа гледна точка", обясни още той. 

Plovdiv24.bg припомня, че на 15.06, осем души загинаха в зверска катастрофа на 126-и километър от АМ "Тракия". По-късно почина и най-тежко пострадалата в инцидента - бургазлийката Албена Самуилова.
 
Можете да проследите цялата тема ТУК








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Виновни за всички ПТП с автобуси и товарни автомобили са чиновниците от ИААА ! Всеки ученик от транспортна гимназия знае, на колко време, след какъв пробег трябва да влезе един автомобил в сервиз за техническо обслужване ? Редът създаден от чиновниците в ИААА е такъв , че във фирмите няма човек, който да направи технологична карта за ТО или друго обслужване, да следи дали влизат по график в сервиза за обслужване и дали механикът знае какво да проверява за предпътен преглед !Колите лвизат в сервиз, само при повреда ! Но повредите се случват и на пътя с човешки жертви !Некомпетентно е шофьорът, който цял живот е разнасял табли в заведение или е пасъл овце, след един изпит на тези листовки да има право да отваря капака на двигателя на автобуса ! С вратовръзката и костюма, най-много да повреди още нещо и да загинат хора ?Ще му се заплете вратовръзката в шайбите и ремъците, ще му отреже главата? В частните фирми, шофьорът се връща от курс, веднага ляга под автобуса или товарния автомобил да го ремонтира и на другият ден отново е по пътищата ?Ето това могат да следят автоинспекторите, а не да правят проверки на документи ! Документа кола не кара ! Само обикалят автобуса като голям камък, проверяват дали гумите имат шарка още и дали всички гайки са на мястото си ? Търсят причина да изкарат някой лев за почерпка ! Нали хванаха патрула на митницата с 3500лв. от рушвети преди Нова година ? Какво направиха на началника който ги праща там и не ги следи ?Това гаранция за безопасен транспорт ли е ?
+2
 
 
изясняват или съчиняват ? шефа на фирмата който е фес и криминално проявен е за затвора отделно фирмата е била системен нарушител и мерки не са се зимали .....както винаги мерки ще се вземат след трагедията но няма да се очудя ако виновните отново се измъкнат с минимални присъди ВСИчКИТЕ ТЕЗИ ЖЕРТВИ НА ПЪТЯ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ТРЯБВА ДА ТЕЖЪТ НА СЪВЕСТА НА КРАДЛИВИТЕ И АЛчНИ УПРАВНИЦИ .....ЗАРАДИ ТЯХ ПЪТИщАТА НИ СА В ТАКОВА СЪСТОЯНИЕ .....голяма част от катастрофите са в следствие на лошите пътища
+1
 
 
бе явно са затегнали положението на автобусите.Снощи бях до София и обратно с автобуса.На отиване не се сетих,ама вечерта викам-бе я да те видим с колко караш,че толкоз бавно ми се струва,а не както преди-97-99 по ГПС.100 не смее да ги качи.
+6
 
 
Години наред асфалта около пътен възел Труд беше в окаяно състояние.Никой не може да ми докаже че техническата неизправност не е възникнала имено от дупките на пътния възел!В тази си част магистралата приличаше на третокласен път.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да (1247) 50%
Не (1072) 43%
Не мога да преценя (168) 7%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: