ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Специална серия от анасонлийка "Едно време" пусна “Дестилерия “Карлово”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:51 / 23.11.2005Коментари (0)7100
Бутикова серия от 10 000 бутилки анасонлийка “Едно време” пусна на пазара “Дестилерия “Карлово”. Средната продажната цена на напитката в търговската мрежа е около 13.80 лв. В момента ракията се предлага във веригите магазини “Елемаг” и Cheers в София, както и в редица реномирани ресторанти в столицата и в Пловдив. Близките планове на производителите са анасонлийка “Едно време” да намери своята пазарна ниша и в големите курорти.

Анасонлийка “Едно време” беше представена официално на специална дегустация, водена от Михайл Марковски, вицепрезидент на Българската асоциация на сомелиерите. Събитието се състоя в едноименния ресторант “Едно време” в град Карлово.

Анасонлийка “Едно време” съдържа грозде, наложено с ябълки “Айвания” (рядък, стар, подбалкански сорт), лук от Ямболско, акациев балкански мед от Карлово и Калофер. За производството на анасонлийка “Едно време” се използват и анасонови семена от Югоизточна България (Първомайски регион). Именно заради това, начинът на производство на напитката се е запазил непроменен години наред - като естествен продукт анасонът запазва уникалния си аромат и вкус само ако се комбинира с други естествени природни продукти. Тайната на вкуса на анасонлийка “Едно време” е в пропорцията на отделните елементи, която се предава през поколенията вече над 200 години.

Анасонлийка “Едно време” е 54 градуса, и за да бъде запазен вкуса й аромата й, тя се консумира по определен етикет. Той включва разреждането й с вода и комбинацията с определено меню от традиционни български ястия (сирене, кисели краставички, риба).

Производителят на анасонлийка “Едно време” – “Дестилерия Карлово” е търговско дружество, създадено през 2001 г. “Привеждането на двувековната рецепта за приготвяне на анасонлийка към съвременните изисквания за производство и сертифициране е дълъг процес, плод на много изследвания. Резултатът обаче ни дава основание да твърдим, че успяхме да спасим една вековна традиция в българското битие”, коментираха от дружеството.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Забраниха на Зингаревич да влиза в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
Бюджет на Пловдив за 2025 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: